Έργο Families_Share

Έργο Families_Share

Έργο Families_Share

Το Families_Share, ένα ιδιαίτερα κοινωνικά καινοτόμο έργο, στοχεύει να προσφέρει μια λύση από τη βάση για την ισορροπίας μεταξύ της εργασιακής και οικογενειακής ζωής, υποστηρίζοντας οικογένειες με φροντίδα παιδιών, ηλικίας μεταξύ 3-11, παρέχοντας συμβουλευτική σε γονείς και δραστηριότητες μετά το σχολείο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το έργο θα δανειστεί και θα ενσωματώσει έννοιες από τα μοντέλα Time Banks και Social Streets και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το δυναμικό των δικτύων ΤΠΕ και των κινητών τεχνολογιών για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συμμετοχικής καινοτομίας υπό την έννοια των αυτοδιοργανωμένων γειτονιών. Για το Εργάνη το έργο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θα δώσει μια ευκαιρία σε γονείς να ανταλλάξουν υπηρεσίες και γνώσεις διευκολύνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα, για όσες οικογένειες βιώνουν την πίεση της κοινωνιο-οικονομικής κρίσης.

Στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει ένα από τα 5 CityLabs, όπου γονείς θα καταγράψουν τις ανάγκες τους και θα τεστάρουν τα εργαλεία του έργου.

Το έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari Venezia (Ιταλία) και εκτός του Εργάνη, συμμετέχουν οι εξής φορείς : VILABS (Κύπρος)μ Smart Venice (Ιταλία), FBK (Ιταλία), REC (Ουγγαρία), IMEC (Βέλγιο), De Stuyverij (Βέλγιο) και Urbanista (Γερμανία).

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Έργο Families_Share
Πρώτη Επαφή
Βρείτε την ιδανικότερη διαδρομή για να έρθετε στο Κέντρο Εργάνη.

Το Κέντρο Εργάνη δημιουργήθηκε το 1991. Υποστηρίζει γυναίκες, νέους, δημιουργικές ομάδες και μέλη ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε θέματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Κέντρου Εργάνη. Αφήστε το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνία

Κέντρο στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών | Εργάνη

Καραβαγγέλη 1, Συκιές, 56625, Θεσσαλονίκη

+30 2310 621 166

+30 2310 621 648

ergani@ergani.gr

www.ergani.gr